Hvordan velge en unik stil

Når vi blir født er vi nesten ikke påvirket av miljøet rundt oss. Vi er bare oss selv med blanke ark. Så sakte, men sikkert blir vi påvirket fra familie, venner og omgivelsene rundt oss. De gir oss navn og klær som passer kjønnet vårt. Lekene vi får i gave er deretter påvirket av hvilke forventninger som ligger i samfunnet generelt, selv om det kanskje ikke stemmer med barnets behov.

Samtidig så tror mange at vi kan klare oss uten påvirkning. Andre mener det er feil. Vi er nødt til å veiledes de første årene. Det gjelder i hva slags musikk vi skal like, men først og fremst gi oss holdninger som vi kan leve lenge med. Denne fasen er svært viktig, da den vil forme oss som mennesker.

Ungdom

Det tradisjonelle senario er at man i ungdomsårene begynner å bli lei alt kjaset og maset. Foreldrene forsøker å få barna inn på rett kurs, selv om de egentlig vil sørge for at de ikke tar verden med storm. Derfor gjør ungdom opprør, og det kan gjøre seg bemerket i klesvalg og sminke.

Men her blir ungdom lurt igjen. De kjøper gjerne utvalgte moteklær på rabatt. Ta en titt på https://kidsbrandstore.no/, som har veldig mye fine klær til unge voksne. En stor banner lyser mot dem, 20% rabatt på utvalgte klær. For butikken kan det være klær som er i ferd med å gå ut av sortimentet, men for ungdommen betyr det at noen andre velger stilen.

Unge voksne

Unge voksne har sett lyset og vil opp og fram. De utforsker musikkens verden og ofte vil de kle seg likt sine idoler. De begynner å tilhøre en sosial gruppe, men de ser likevel like ut. Akkurat slik som man mener man kan finne en kineser og en meksikaner i folkemengden. Stil handler om å ta fra historien, og utvikle den videre med moderne virkemiddel. Tør du være unik? Spesiell?

Det mange derimot ikke tør, er å stå seg ut i mengden. Dette setter nemlig søkelyset rett på dem, og da får man alle øynene på seg. Likevel ser vi i dag flere og flere unge voksne som tør å være saueflokkens sorte får. De tør å skape sin egen stil.

Så hvordan skape sin egen unike stil

Som så mange andre skapes gjerne en stil etter at det har gått en stund. Kanskje er akkurat det du har på deg nå, det som vil bli populært om 4 år. Ta bevisste valg på det du har på deg og det du hører på. Det betyr at du må utforske historien og gjøre deg opp meninger om hva du liker. Først da tør du å gå med en rosa sombrero, veske og haremsbukser. For du vet hva disse plaggene betyr.