Musikk til treningsøkten

Visste du at musikk kan øke prestasjonen din med hele 15 prosent? Musikk er viktig! Vi omgir oss med den omtrent overalt. Musikk er stemningsgivende, enten vi hører på det for å bli i bedre humør eller om vi har kjærlighetssorg. I filmer har musikken en svært stor rolle.

Du kan selv teste hvor viktig den er. Sett på en skrekkfilm og skru av lyden når de skumleste scenene dukker opp. Du vil garantert merke at det ikke lenger er like skummelt og at du ikke like raskt gjemmer deg bak puta.

Klær motiverer

Også når vi trener kan musikken gjøre at vi yter det lille ekstra. En annen ting som faktisk får oss til å yte mer, er om vi tar på oss kule treningsklær som er komfortable. Selvfølgelig kan vi fint trene i gamle, slitte joggebukser, men helt ubevisst vil du trå til ekstra om du i tillegg føler deg kul.

Aim’n tilbyr et stort utvalg treningsklær, så det skal godt gjøres at du ikke finner en favoritt her. Dette er gode treningsklær av helt super kvalitet. Og det beste av alt — prisene er svært overkommelige. Vi anbefaler at du sjekker dem ut og gjør deg klar til neste treningsøkt med nye, kule treningsklær.

Riktig musikk til treningen

Musikk har en helt egen kraft når det kommer til trening. Når du hører på musikk, kan du helt enkelt glemme at du er sliten. Spesielt om du hører på kjent musikk med gode rytmer. Musikk som gjør deg glad og som du har gode minner til.

Det er flere fordeler med å høre på musikk når du trener:

  • Musikken kan føre til at du øker tempoet
  • Musikken kan gjøre deg mer energisk
  • Musikken kan få deg i bedre humør og gjøre at du tenker positivt
  • Musikken kan gi deg lindring når du trener, da du blir distrahert fra å fokusere på at du er sliten

Selvvalgt musikk er det beste

Det er bevist at det er mest fordeler om du velger musikken selv. Det kan nemlig føre til at du blir enda mer eksplosiv og at du blir i enda bedre humør.

Derimot bør du tenkte på at du gjerne vil trene i takt med musikken — helt ubevisst. Det er derfor liten vits å sette på yndlingsballaden om du skal oppnå eksplosivitet.

En studie ble gjennomført på 20 menn, som alle jevnlig trente styrke. Den ene halvdelen fikk beskjed om å høre på selvvalgt musikk, mens den andre halvdelen ikke fikk høre på musikk.

Resultatet var tydelig. Eksplosiviteten hos gruppa som hørte på selvvalgt musikk var markant bedre. Derimot var ikke selve resultatet så forskjellig, men de som hørte på musikk oppga at de var høyere på humørskalaen enn de som ikke hørte på musikk.

Derfor bør du kjøre på med kul musikk neste treningsøkt? Hva er din favoritt?