Er det verdt å ta pianotimer?

Mange folk har et piano stående hjemme, uten at de egentlig bruker det. Det er synd å la noe så dyrt og verdifullt bare stå der og samle støv, særlig med tanke på hvor mye plass et piano tar opp i huset. Dersom du har et flygel stående hjemme, og du får dårlig samvittighet hver gang du går forbi det fordi du ikke bruker det, kan det være en idé å ta timer med en privat lærer.

Som med så mye annet i dag, går det selvfølgelig an å lære seg ting over nettet. Dette inkluderer pianospill, men en kvalifisert lærer kan lære deg ting som kan bli vanskelige å lære på nett. Spesielt dersom du har planer om å bli ordentlig dyktig og en dag spiller foran andre, bør du ha noen ved din side som kan peke deg i riktig retning hva angår flyt, betoning og dynamikk.

Pianospill handler om følelsene du legger i det, og ikke bare om å treffe de rette notene på rett tidspunkt. Særlig i begynnelsen er det lurt å få profesjonell hjelp, for det blir for dumt å starte med feil utgangspunkt med tanke på feil teknikk, o.l. Pianolærere er gode å ha for å få inn det grunnleggende, og kanskje skal det ikke mer enn et par pianotimer til før du klarer deg selv.

Det viktigste, uansett hvilken avgjørelse du tar når det gjelder pianotimer med privatlærer, er at du setter av tid til timer med deg selv. Slik finner du ut om du faktisk er villig til å øve fordi du selv vil, og ikke bare fordi du har brukt penger på å hyre inn en profesjonell.