Hvordan å høre på musikk endrer humøret

Det er flere måter at musikken vi hører på endrer humøret vårt. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor dette skjer og hvordan du kan høre på musikk for å endre ditt eget humør.

Nostalgi

Det er noe spesielt med å høre på musikk som man elsket som barn, eller kanskje som tenåring når man oppdaget den musikken man faktisk elsker. Det er mange som ikke tenker på at nostalgi er en følelse, men det er det. Så hvis du har lyst til å drømme deg tilbake til dine tenåringsår? Sett på et album du elsket som ung og la nostalgien strømme på!

Glede

Den følelsen de fleste av oss kjenner på når de hører på musikk de liker er glede, men du kan for eksempel kombinere den musikken du liker med en god treningsøkt. Da vil du utløse endorfiner og dette vil føre at du får en gledesfølelse ulik noen annen. Dette er noe vi anbefaler deg å gjøre flere ganger i uka. Ikke bare vil du greie å kontrollere tempoet ditt med rytmen i musikken, men du kan også drømme deg litt bort mens du trener.

Sinne

Det er mange som også får ut en del sinne med det å høre på musikk. Dette kan være godt for flere grunner. Rett og slett fordi du ikke tar sinnet ditt utover andre. Kanskje du kan finne deg noen sanger som du kan høre på når du er sint for å lette på trykket?

Dette er bare noen av måtene du kan høre på musikk på som endrer humøret. Hvis du er gravid, så kan du spille musikk for babyen i magen og den vil gjenkjenne musikken når den kommer ut. Du må selvsagt spille den en del ganger! Er ikke det egentlig ganske kult å tenke på?