Hvorfor barn bør begynne tidlig

Mange av de mest talentfulle musikerne der ute begynte å dyrke musikkinteressen fra de var små av, enten på eget initiativ eller på foreldrenes oppfordring. Det at barnet tar pianotimer eller er med i skolekorpset, er viktig fordi det å spille musikk gir flere fortrinn. Hukommelsen og konsentrasjonsevnen styrkes, og poden blir bedre i blant annet språkfag og matematikk. Mer generelt kan vi si at det å spille et instrument, tilnærmet uansett hvilket det er snakk om, gjør barnet smartere!

Dette kommer vel ikke som et sjokk på noen, og foreldre flest er nok tildels klar over det. Likevel er det verdt å gjøre oppmerksom på at det lønner seg å begynne tidlig. Det er selvfølgelig aldri for sent å begynne, men flere av de som aldri fikk sjansen til å begynne fra barnsben av, eller forsømte mamma og pappas formaninger, angrer likevel på at de ikke fikk inn musikken fra et tidlig stadium.

Den omfattende forskningen som har blitt gjort på dette feltet understøtter påstanden om hvor sunt det faktisk er å spille musikk, og vi krysser fingrene for at Utdanningsdirektoratet i fremtiden ikke forsømmer tilretteleggingen for musikkundervisning i skolene.