A cappella

Denne stilretningen benytter seg av ett eneste instrument – stemmen. Navnet a cappella kommer av at det ikke var lov å bruke musikalske instrumenter i kirker. I a capella-grupper er det vanlig at noen av sangerne etterligner lyder instrumenter lager, og holder takten kun ved hjelp av stemmen. Utover det defineres sjangeren gjerne av de andre stilretningene den prøver å etterligne, som gjerne er jazz, folkemusikk, gospel og pop.

Pentatonix

Ikke alle har et forhold til a cappella, men dersom du nå har blitt nysgjerrig på sjangeren bør du sjekke ut Pentatonix. De gjør coverversjoner av både nye og gamle populære låter, som regel av slaget som har vært å finne på hitlistene. Hør deres versjoner av gamle klassikere som «Video Killed the Radio Star», «Born To Be Wild», «Piece of My Heart», «Eye of the Tiger» og «Let’s Get It On», eller nyere hits som Katy Perrys «E.T.» og Ke$has «Your Love Is My Drug».

A cappella er en sjanger som ser ut til å gå under radaren til de fleste. Det er synd, fordi harmonien mellom de ulike stemmene gjør ofte gode låter enda bedre, som i tilfellet med Pentatonix. Musikalske instrumenter trengs ikke når menneskestemmer kan brukes på kreativt vis, akkurat som ved kor.