Hva har musikk og interiør til felles?

Musikk og interiør er to ting alle har et eller annet forhold til. Musikk bringer fram mange ulike følelser i oss, mens vi bruker interiør til å fremme en ønsket stemning i et rom. I utgangspunktet tenker man kanskje ikke at musikk og interiør har så mye til felles, men det viser seg likevel at fellestrekkene er ganske mange. Her skal vi derfor se litt nærmere på akkurat hva disse fellestrekkene mellom musikk og interiør er.

Uttrykks- og kunstformer

Både musikk og interiør er viktige måter å uttrykke seg selv på. De er rett og slett to ulike kunstformer, selv om man kanskje ikke alltid tenker over det. Kunst er et menneskeskapt fenomen som ofte brukes til å formidle en følelse eller opplevelse, og det er jo akkurat det musikk og interiør gjør.

Myke følelser

I likhet med at musikk kan bevege seg rolig og velge de rette instrumentene for å skildre mykhet, kan faktisk også interiøret skildre disse følelsene. Her gjøres det i form av myke tekstiler, for eksempel ved bruk av en rekke stue tepper i de rette fargene ut ifra hva slags stil man går for. Dette er også en av grunnene til at man ofte bruker mye tepper på for eksempel soverommet, nettopp for å få fram denne myke og behagelige stemningen. Mykhet er godt for å finne roen, noe som passer perfekt der man skal sove.

Harmoni

I begge uttrykksformene finner vi en form for harmoni. I musikken skaper vi harmoni ved å kombinere ulike toner som passer godt sammen og lager en lyd ørene våre liker. Dette er nok også den formen for harmoni de fleste kjenner best, men også i interiør er man ute etter å skape harmoni. Her fungerer også tepper veldig bra, nettopp fordi de kan knytte ulike deler av et rom eller område sammen. De bidrar også til å dele rommene inn i ulike seksjoner, alt ettersom hva som er ønskelig.

Det er med andre ord tydelig at det er mange fellestrekk mellom musikk og interiør. Så selv om de kanskje kan virke veldig forskjellige ved første øyekast, er de begge fantastiske måter å uttrykke seg på. Med så mange ulike uttrykksformer kan alle finne den uttrykksformen som passer dem best. Slik kan alle få fram hvem de er, enten det er gjennom musikk, interiør, eller på en helt annen måte. Så her er det bare å finne ut hva som passer akkurat deg best, og ha det gøy med å vise fram hvem akkurat du er til verden.