Noen viktige ting å huske på når man skal lage musikk

Musikk er fantastisk. Vi mennesker elsker musikk, og det har vi gjort i lange tider. Helt siden det øyeblikket arten vår var utviklet nok til å kunne lage noen form for musikk, har vi vært helt forelsket i kunstformen. Og i dag hører vi mer på musikk enn vi noen gang har gjort tidligere – og det med en enorm margin. Vi kan nemlig i dag høre på den musikken man vil når man vil, og hvor man vil. Vi har også konstant tilgang topp kvalitet på musikken vi hører på. Dette er helt unikt for vår generasjon ingen har kunne gjort dette tidligere. Og når det kommer til å skape musikk, er det også enklere og mer tilgjengelig enn noen gang. I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen ting man må huske på når man lager musikk.

Ha nok energi

Når vi gjør noe, uansett hva vi gjør egentlig, så bruker vi energi i form av kalorier. Jo mer fysisk eller psykisk tung oppgaven er, desto mer energi bruker vi. For å ha nok energi er det lurt med god mat som varer i systemet. En god ide er lasagne til middag da det er en rett som først og fremst smaker helt fantastisk, men det er også mye energi i den.

I tillegg til en god middag som har nok energi i seg, er det også viktig med andre bra måltider. Alt fra frokost, lunsj og mellommåltider er viktige for å holde energinivået på topp. Det er også viktig at disse måltidene fyller godt, og at det ikke bare er såkalte tomme kalorier man får i seg. Når man ser på lasagne for eksempel, så er det en mat som metter lenge. Hvis man spiser en sjokolade til lunsj vil den kanskje ha like mye kalorier som en vanlig lunsj, men man vil ikke bli noe mett av den, vertfall ikke over tid.

Hvis man får i seg nok kalorier, men hvor de ikke metter nok vil man bli sulten igjen og gå på en energismell – altså at energinivået stuper. Og selv om det å lage musikk kanskje ikke er det mest fysisk tunge arbeidet i verden vil man faktisk måtte bruke mye energi. Når man gjør oppgaver som krever mye tenking bruker man nemlig mye energi. En gjennomsnittlig person forbrenner ca. 2000 kalorier dagen, mens en sjakkspiller forbrenner ca. 6000 kalorier dag, selv om de sitter helt i ro. Så her vil man altså ikke angre på å ha spist en god lasagne og andre gode måltider i løpet av dagen.

Jobb hardt og ha det gøy

Som oftest kan det være vanskelig å se at det å jobbe hardt og ha det gøy kan gå hånd i hånd, men i dette tilfellet kan det helt klart det. Det er viktig å være fokusert og få pirkejobben gjort, men om man ikke har det gøy er poenget med å lage musikk egentlig på mange måter borte.