Musikk og interiør

Hverdagen består av små opp- og nedturer, en del rutineaktiviteter og en og annen stor overraskelse. Vi mennesker vil alltid forsøke å ha det så godt som mulig, og vi vil gjerne ha det godt sammenlignet med andre. Det er mange små grep man kan gjøre for at hverdagen skal bli litt bedre. Man kan trene mer, sove mer, spise bedre og sunnere mat, eller man kan tilbringe mer tid med de man er glad i. Denne artikkelen handler dog om to faktorer i livene våre som kanskje er litt undervurdert i denne sammenhengen, nemlig musikk og interiør. Vi ser nærmere på hvordan disse kan være med på å påvirke livene våre og hvordan vi har det.

Hvorfor er musikk viktig i livene våre?

Musikk er viktig i livene av flere grunner. Når vi snakker om musikk, snakker vi gjerne om assosiasjoner, på samme måte som med lukter. Spesielle sanger, albumer eller artister gjør at vi minnes en eller annen unik hendelse eller livssituasjon. Dette gjør at vi assosierer musikken med livene våre. Det er også en kjensgjerning at det finnes musikk som passer til alle typer humør, og ikke minst som kan påvirke humøret vårt. En glad sang på radioen er av og til det som skal til for at dagen går fra middels til bra. Det samme gjelder hvis vi er triste og hører en trist sang på anlegget. Det kan gjøre oss enda tristere, men det kan også gjøre godt.

Interiør

Nå lurer du kanskje på hvorfor vi nevner interiør sammen med musikk som faktorer som påvirker livene våre. Men, det er ikke til å komme utenom at hvordan vi har det rundt oss i hverdagen påvirker oss. Dette gjelder alt fra hvilke tepper vi har i hjemmet vårt til hvordan vi har valgt å bygge fasaden på huset vårt. Det å ha et trivelig og fint hjem gjør at vi får en trygghet og sikkerhet når vi skal ut og møte verden. Da vet vi at vi har et trygt tilholdssted hjemme som vi trives i, et slags anker i hverdagslivet vårt.

I denne artikkelen har vi skrevet litt om hvordan musikk og interiør kan være med på å påvirke livene våre, og vi håper du har hatt nytte av å lese den.