Lær deg å spille gitar!

Mange har et ønske om å lære å traktere et instrument, og ofte er det gitar avgjørelsen faller på. Det er ikke lett å si hvorfor, men det har kanskje noe å gjøre med at gitarister blir sett på som kule, i tillegg til at gitar kan produsere de mest skrikende lydene. Dersom du begynner å spille, og etter hvert mestrer gitaren, har du fått deg en venn som varer livet ut. Det vil nemlig alltid finnes noe nytt du kan lære deg innen gitarspillingens verden.

Det er aldri for sent å begynne heller, selv om det er riktig at det lønner seg å begynne tidlig. Godt voksne kan dra mange av de samme fordelene som barn får av utvikle sitt musikalske øre, og mestringsfølelsen er heller ikke forbeholdt barn. Faktisk kan særlig strengeinstrumenter være lettere å begynne med som voksen, ettersom voksnes fingre er ferdig utvokste og er flinkere til å gripe.

Læremuligheter

I dag er alt forholdsvis lett for den lærevillige. Gitartimer kan nemlig tas både på nett så vel som i den virkelige verden, og tabulaturer og noter til låter du ønsker å spille er alltid bare noen tastetrykk unna. I tillegg finnes det nettsider som hjelper deg med å stemme gitaren. Instruksjonsvideoer kan lastes ned gratis, og penger kan spares til innkjøp av gitar.

En gitar bør du åpenbart ha dersom du skal bli dreven; det blir for dumt å stikke innom en butikk som selger gitarer hver eneste dag for kontinuerlig øving. Det lønner seg med å starte med en akustisk en, selv om det helst er hvinende gitarsoloer du har lyst å spille. Det er nemlig slik at det er enklere å håndtere en gitarhals av det tykkere slaget dersom du vil bli god.

Dessuten er en kassegitar av det rimelig slaget billigere enn en elektrisk, og dermed har du tapt mindre penger dersom du med tiden skulle finne ut at gitarspilling likevel ikke er for deg. Da er det bedre å starte med en billigere gitar, og gå over til en dyrere når du føler at tiden er inne for det. Få i første omgang dreisen på noen enkle låter, før du etter hvert bryner deg på de du aller helst ønsker å spille.