Musikkens verden

Musikk – en kunstdisiplin verdsatt av alle kulturer verden over, og en av livets aller største gleder for så mange. Musenes kunst (som ordet musikk stammer fra) har alltid vært med oss, og vi bruker musikk både i lystige lag og i sorgfulle stunder. Den styrker glede og lindrer sorg, og fester seg på hjernen – enten vi liker det eller ikke.

Nesten alle liker en eller annen form for musikk, og har en favorittsjanger/artist. Relativt få synes at musenes kunst ikke er annet enn organisert støy, som de gjerne sier. Det er derfor musikken er en av verdens største industrier, og det finnes så mye på markedet at ingen av oss kan være tilstrekkelig bevandrede i alle de ulike musikkverdenene.

For noen er det nok å lytte til musikken, mens andre har en treng til å skape den selv. Det er derfor de tar sangtimer eller går inn for å lære seg å spille et instrument. Det mangler ikke på stilretninger, instrumenter og musikalske miljøer om dagen, og her på thegoomen.no skriver vi om litt av hvert. Musikkinteresserte skal føle seg hjemme her, uansett hvilken musikalsk retning de heller mot.

Hva vi byr på

Mange er altetende når det kommer til musikk, og kan like både undergrunns hip-hop og klassisk musikk. Av og til kan musikksmak variere etter humør, og vi lytter kanskje til annen musikk for å bearbeide sorg enn vi gjør for å komme i festhumør. Musikk kan gjøre det lettere å trene og får intensive løpeturer til å bli mer overkommelige. I tillegg kan musikken forene fra før av adskilte folkegrupper, samt brukes terapeutisk.

Alt dette skriver vi om i våre artikler. Vi tar for oss fordelene knyttet til musikk, og informerer litt om ulike artister og sjangrer. For de som har et instrument de har lyst til å lære seg, har vi noen gode tips å komme med. Det er tross alt greit å stille forberedt før du kjøper deg en gitar, eller tar pianotimer hos en privat lærer.

Dersom du er gammel i gamet og ikke trenger tips til hvordan du skal spille hverken gitar, piano eller bruke stemmen, byr vi på interessant stoff om andre musikk-relaterte temaer. Foreldre som vurderer å melde barna inn i skolekorpset eller vil at de skal ta sangtimer, kan godt få noen impulser her.

Innenfor musikkens verden er det mye som kan snakkes om, og mange spørsmål som kan stilles og svares på. Musikk er et vanlig samtaleemne, og mange mennesker finner tonen (kanskje også bokstavelig talt) gjennom en felles interesse for en gitt sjanger eller musikk. Musenes kunst brukes til alt, og slik har det vært siden mennesket har kunnet skape toner via både stemmebånd og instrumenter.