Musikk produsert på data

Selv om ekte musikalske instrumenter neppe vil gå av moten selv i vårt digitale samfunn, bruker stadig flere unge artister en datamaskin som sitt instrument. Enkelte misliker denne utviklingen, men det er da vitterlig plass til alt så lenge det ene ikke erstatter det andre. Å produsere musikk på data krever musikalsk talent akkurat som ved for eksempel pianospill, selv om du slipper å lære deg spilleteknikker og å holde fokus på følsomhet.

Artistens personlige preg kommer kanskje ikke likefullt igjennom på en datamaskin, men det å skape musikk har fått en helt ny dimensjon etter at folk begynte å komponere låter fra pc-en. At denne måten å lage musikk på er kommet for å bli, er det ingen tvil om. House-sjangeren har utviklet seg voldsomt siden datamaskiner ble tatt i bruk, bare se på suksessen til artister som Swedish House Mafia og Kygo.

Dersom klassiske musikkinstrumenter ikke er for deg, men du likevel gjerne vil lage din egen musikk, kan du konsultere Musikkprogam.com, hvor det finnes gode råd å snakke opp. Tilstrekkelig gode musikkprogrammer trenger overhodet ikke være dyre, og mange programmer er til og med optimaliserte for mobiltelefon.