Stemmen – det mest imponerende instrumentet

Å kunne spille fete gitarsoloen er én ting, å spille kule rockebeats på trommer en annen. Det å kunne synge derimot, er ofte et større trekkplaster. De som klarer å mestre egen stemme, og lire av seg de høyere toner, kan fort bli festens midtpunkt. Selv om det kan virke urettferdig, er det ofte vokalisten i et band som blir den mest populære.

Alle kan lære å synge. Det er lett å tro at evnen til å synge rent er noe du er født med, men det kan absolutt trenes. Så lenge du har rytme, kan du lære å synge. Med andre ord er det ytterst få som ikke kan lære det. Det finnes også de som tror de kan synge, hvilket er noe som blir tydelig på Idol-audition hvert eneste år. De som synger surt foran det nådeløse dommerpanelet i denne konkurransen, får virkelig høre det.

Ofte er det ikke konstruktive tilbakemeldinger Gunnar Greve og resten av gjengen gir, men heller lite sympatisk sjikane. Likevel er det slik at de som tror de kan synge, men slett ikke kan det, faktisk kan lære det de også. Først må de innrømme for seg selv at de ikke kan synge, for så å lære seg det.