Noen kjente musikkprodusenter

Det er ikke så mye snakk om folkene bak de populære artistene og banda, men faktisk er det mange artister i dag som ikke lager sin egen musikk. De er ofte bare et produkt som er skapt av et enormt apparat. Disse kalles musikk eller plateprodusenter. Dette er store organisasjoner som har som mål å tjene penger ved å slippe ut populær musikk.

[IMAGE=ccec3OeZbGWf.jpg]

Artister som Elvis og Michael Jackson hadde sine produsenter, mens man i dag ser mer og mer at musikerne selv er produsent og artist på en gang En produsent kunne realisere en karrière bedre enn artistene selv som ofte var unge og uten midler.

låne-penger.com sine nettsider kan du som ung artist finne et smart oppstarts-lån for din egen musikkarriere.

Vi skal se på noen store musikkselskap gjennom tiden og deres berømte personligheter. De styrer innspillingene, markedsfører låtene, setter opp plater og turne og har en finger med i alt som er med på å skape nostalgiske låter vi aldri glemmer.

De første musikkprodusentene

De første som begynte å se potensialet i musikkproduksjon var Columbia Records og EMI. Disse ble stiftet allerede på 1800-tallet og har hatt artister som Edith Piaf og Dolly Parton, Michael Jackson og Leonard Cohen. Senere har kjente artister som Adele, Bruce Springsteen, Calvin Harris og Labrinth hengt seg på. EMI har på sin side hatt artister som Tina Turner, Pink Floyd og The Beatles på laget.

Epic Music er også et slikt selskap med mange spennende artister på sin merittliste. Vi forbinder ofte slike selskap som amerikanske eller britiske, men faktum er at det fins slike verden over. Universal har sine egne avdelinger slik som i Norge. På den måten fanges flest mulig nye artister opp.

Andre refererer musikkproduksjon til ildsjelene bak suksessene. De aller største i moderne tid er aktører som Brian Eno for blant andre David Bowie, Phil Spector for The Beatles og Quincy Jones for artister som Michael Jackson og Donna Summer.

De store musikkprodusentene i dag

Det er fortsatt mange artister og band som er på lønningslistene til de store produsentene. Men det er også mange artister som tar over business delen selv. En slik musikkprodusent er Dr. Dre. Han er en rap artist fra Bronx som allerede på 80-tallet var med å stifte Niggas With Attitude (NWA) med blant andre Ice-T som er en kjent skuespiller i serien Law & Order.

Det var en annen i bandet som startet det første uavhengige rap-selskapet Ruthless, og deretter var veien banet for de fremadstormende rapperne. Puff Daddy er en annen slik megastjerne som styrer sitt eget plateselskap. Sean Combs som han egentlig heter har blitt en av verdens mektigste musikkprodusenter med sitt Bad Boy Company. Artister som Kardi B satt sine første spor via hans selskap.

Den største musikkprodusenten akkurat nå er Jay-Z sitt plateselskap Roc-A-Fella. Ved å starte opp i en rekke bransjer har Jay-Z nå nådd den aller øverste eliten av uavhengige musikkprodusenter i verden. Artister som Gangsta Grillz, Lil Wayne, Tuxedo og mange flere.